Lekker bakken: vegan appeltaart met plantaardige slagroom
15 november 2020
Een heerlijke vegan appeltaart met vers geklopte slagroom, klinkt dat niet als muziek in de oren? Lekker voor bij de koffie/thee vanavond!
Ingrediënten
Voor de taart
- 200 g bloem
- 100 g Flora Plant ongezouten
- 60 g witte basterdsuiker
- 5 g zout
- 4 g bakpoeder
- 3 grote Jonagold appels
Voor de slagroom
- 100 ml plantaardige room
- 5 g suiker
Optioneel
Sinaasappel chips & atsina cress
Benodigdheden
Taartvorm met doorsnede van 18 cm
Lees ook: ‘Om jezelf te verwennen: vegan chocofudge met kurkuma latte‘
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
- In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
- Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
- Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
- Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.
Recept en beeld: Floraplant