De kwaliteit van vleesvervangers wordt steeds beter
27 oktober 2017
De Consumentenbond testte en onderzocht 36 vegetarische burgers en concludeerde dat de kwaliteit van vleesvervangers steeds beter is.
De burgers werden onderzocht op eiwit-, ijzer- en zoutgehalte. De smaak en structuur lijkt steeds meer op dat van vlees. In sommige gevallen kon het testpanel de echte burger niet onderscheiden van een vleesvervanger.
De 3 burgers die als best uit de test kwamen
1. Vers plantaardige burger van Albert Heijn
2. Plantaardige bonenburger van Goodbite
3. Vegetarische hamburger van Garden Gourmet
Hoe zit het met het milieu?
Vlees eten heeft veel impact op het milieu, maar hoeveel impact precies? De Consumentenbond berekende van elf vleesvervangers hoe duurzaam ze zijn ten opzichte van vlees. Een burger vervangen door een vegaburger zorgt voor vijf keer minder uitstoot van CO2 en minder gebruik van land en water.
Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock