Placeholder

Kayla Itsines’ recept voor pittige bloemkool-kikkererwtencurry

Kan jouw leefstijl een gezonde boost gebruiken voor je in bikini gaat? Probeer dit recept uit 28 dagen Bikini Body Guide van Kayla Itsines eens.

Ingrediënten voor 2
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 1 el olijfolie
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl kurkuma mespunt chilivlokken
  • 150 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml zoutarme groentebouillon
  • 150 g bloemkool, in roosjes
  • 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 125 ml light kokosmelk
  • 30 g erwtjes uit de vriezer
  • zeezout en gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 2 el fijngesneden verse koriander

Tip
Houd je van pittig eten? Voeg dan wat extra chilipeper toe aan deze groentecurry.

Aan de slag

Breng de zilvervliesrijst met 300 ml water in een kleine pan op hoog vuur aan de kook, roer af en toe. Leg het deksel op de pan en zet het vuur middelhoog. Laat 20-25 minuten zacht koken of tot de rijst het water geabsorbeerd heeft en gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met
het deksel op de pan 5 minuten rusten.

Verhit intussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uisnippers, knoflook en  geraspte gemberwortel 5 minuten of tot de ui zacht en glazig wordt, roer af en toe. Voeg  korianderpoeder, komijnpoeder, garam masala, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2-3 minuten mee tot ze beginnen te geuren. Roer af en toe.

Roer de tomatenblokjes, bouillon, bloemkoolroosjes, kikkererwten, kokosmelk en erwtjes erdoor en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat met het deksel op de pan 15 minuten zacht koken, roer af en toe.

Haal het deksel van de pan en laat de saus 5 minuten inkoken tot deze wat dikker is, roer af en toe. Bestrooi als je dat wilt met zout en peper. Verdeel de rijst over twee diepe borden en schep de kikkererwtencurry erop. Bestrooi met koriander.

Benieuwd naar meer lichte recepten? Die vind je in Kayla's boek 28 dagen Bikini Body Guide, €24,99 via AKO.