Hoe combineer ik kaas met wijn?
Tekst: Redactie Santé
17 mei 2014
Welke kaas combineer je met welke wijn? Santé geeft je een snelcursus. Zo tover je vanavond een topcombinatie op tafel.
Handige richtlijnen
– Witte wijn combineert vaak beter met kaas dan rode wijn.
– Hoe rijper de kaas, hoe ouder de wijn mag zijn.
– Kaas en wijn die uit dezelfde regio komen, vormen meestal de beste match.
– Combineer frisse wijnen niet met neutrale of zoete kaassoorten; dat accentueert de zuren.
– Rode wijnen gaan beter samen met zachte, fijne kazen. Witte wijnen kunnen stevigere smaken aan.
– Kaas houdt niet van eikenhout, dus vermijd 'oaked wines'.
Zo zit je zeker goed
Gouda & Merlot
Stilton & port
Camembert & Beaujolais
Munster & Gewurztraminer
Roquefort & Sauternes
Geitenkaas & Sancerre
Wat zijn jouw favoriete kaas/wijn-combinaties?
Bron: Archief | Beeld: Shutterstock
Meer van Santé