Frisse green salad bowl met avocado, parelgerst, tuinbonen en vegan schnitzel
1 juli 2023
Soms heb je zin in iets fris, gezonds en bijzonders, met smaken die nét even anders zijn. Wij maakten deze knisperende groene salad bowl met vegan schnitzel en eerlijk: alles klopt eraan.
De kakelverse ingrediënten zorgen dat het licht en fris blijft en de goudbruine schnitzel van Beyond Meat houdt deze salad bowl ultiem comfort food-waardig. Om het af te maken sprenkelden we er wat crispy chili oil van La Lia overheen en nu willen we crispy chili olie over álles – zelfs een bammetje kaas wordt er beter van.
Plantaardig goudbruin
De schnitzel is dus vegan. Dat betekent dat er enkel plantaardige eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en smaken gebruikt zijn om ‘m te maken. Denk aan erwten, kokosolie, aardappelzetmeet en zout. In dit recept gebruikten we die van Beyond Meat. Mocht je een fervent kipschnitzel fan zijn en enigszins sceptisch: geen zorgen, wij vinden de schnitzel qua smaak en beleving een waardig alternatief voor de variant met vlees.
Voor dit recept heb je een flink aantal verse ingrediënten nodig. Laat je daardoor niet afschrikken, want het is juist de combinatie van die verschillende, frisse smaken die deze bowl zo bijzonder maakt.
Ingrediënten:
Voor de parelgerst
100 gram parelgerst
1 eetlepel extra virgin olijfolie
1 theelepel geraspte citroenschil
Tuinkers
zout en peper naar smaak
Voor de groene tuinbonenpuree
100 gram tuinbonen
200 gram tuinerwten
4 eetlepels water
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel extra virgin olijfolie
zout en peper
Vegan schnitzel
Wij gebruikten twee Beyond Schnitzel. Aanrader!
Voor de avocado
1 avocado
Geroosterd sesamzaad naar smaak
Limoen in partjes
De groene salade
1 mini komkommer
40g veldsla
30g erwtenscheuten
1 tahini dressing (2 eetlepels tahini, 200 ml (plantaardige) yoghurt, 1/2 eetlepel honing, kneepje citroensap, snuf zout)
Optioneel
Crispy Chilli Oil als je houdt van een extra kick. Wij gebruikten die van La Lia.
Bereiding:
1. Breng een pannetje met ruim water aan de kook. Voeg de parelgerst toe en kook in ongeveer 20-25 minuten beetgaar. Giet af en meng met de olijfolie, geraspte citroenschil, tuinkers en zout & peper.
2. Kook ondertussen de tuinbonen en -erwten in kokend water gedurende 10 minuten. Giet af en voeg de olijfolie, het citroensap, water en zout en peper toe en pureer tot een gladde puree (gebruik hiervoor een staafmixer, blender of keukenmachine).
3. Halveer de avocado. Snij in mooie gelijke reepjes. Besprenkel met het sap van 1 limoenpartje en het geroosterde sesamzaad.
4. Schaaf met een dunschiller over de lengte van de komkommer voor komkommerlinten, mix dit met de slamix en de cressen. Besprenkel met de helft van de bijgeleverde sladressing bij het opmaken van het bord.
5. Bereid de Beyond Schnitzel met een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak aan beide kanten in ongeveer 7 min gaar. Optioneel: snijd voor het serveren in reepjes.
6. Nu alle onderdelen zijn bereid kan het bord worden opgemaakt. Vul het bord in vier delen met de parelgerst, de salade, de erwtenpuree en de avocado met limoen (zie receptfoto ter inspiratie). Leg de Beyond Schnitzel op de erwtenpuree.
7. Houd je van pittig? Meng dan de overgebleven saladedressing met een lepel La Lia Crispy Chilli Oil als extra dipsaus voor de Beyond Schnitzel.
Tip van de redactie
Er zijn een aantal zaken waar we nooit vanaf lijken te komen – zoals die eeuwige after dinner dip na de lunch, hormonale moodswings en onbedwingbare trek in zoet of zout. De boosdoener? Voedingsgerelateerde schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. Dit boek is zowel vermakelijk als informatief en staat boordevol met de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en verrassend toepasbare tips. Glucose revolutie helpt om je gezondheid te verbeteren zonder op dieet te gaan. Voor meer informatie klik op onderstaande button.