Dit recept is de hit op internet: Indiase gele curry met zoete aardappel
20 maart 2024
Wist je dat curry een geweldig vegetarisch gerecht is? Deze Indiase gele curry is rijk gevuld met kruidige zoete aardappel. Perfecte gezonde avondmaaltijd voor februari.
Zoete aardappels zitten vol vezels en smaak. En samen met linzen heb je in no time een gezonde snelle vegetarische maaltijd op tafel staan. Zelfgemaakt (of opgewarmd) Naan broodje erbij en je hebt een gezonde vega maaltijd voor vier.
Lees ook: ‘Recept: gesmoorde kip in curry‘
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 2 eetlepels gele currypasta
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel sojasaus (optioneel)
- 2 eetlepels olie (bijv. kokosolie of plantaardige olie)
- Zout naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
- Gekookte rijst of naanbrood voor het serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuutje mee tot het geurig wordt.
- Voeg de gele currypasta, kurkumapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander en gemberpoeder toe. Bak dit mengsel kort aan tot de specerijen gaan geuren.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de blokjes rode en gele paprika en courgette toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt, dit duurt meestal zo’n 15-20 minuten.
- Voeg indien gewenst de sojasaus toe voor extra smaak en zout. Proef en breng op smaak met zout naar wens.
- Serveer de gele curry met zoete aardappel warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie, samen met gekookte rijst of naanbrood, of met allebei.
Tip van de redactie
Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
TOP
TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES