De plant-based burger van Beyond Meat smaakt en ziet eruit als een traditionele hamburger
29 april 2019
En vanaf vandaag zijn de burgers van Beyond Meat ook in Nederland te koop!
Eiwitten, vetten, mineralen en water
Meer eiwitten
Een Beyond Burger bevat meer eiwitten dan een traditionele hamburger, minder vetten, geen GGO’s, soja of gluten. Voor de productie van een Beyond Burger is 99% minder water nodig, 93% minder land en bijna de helft van de energie die een traditionele hamburger nodig heeft. Ook wordt er 90% minder CO2 uitgestoten tijdens de productie.
Beyond Meat
Beyond Meat werd in 2009 opgericht met als missie om plant-based vlees te ontwikkelen. Door over te schakelen van dierlijk naar plantaardig vlees, creëert Beyond Meat een duurzame oplossing voor vier toenemende problemen die aan de veeteelt worden toegeschreven: nadelen voor gezondheid, klimaatverandering, natuurlijke grondstoffen en dierenwelzijn.
Lees ook: Is de benaming vegaburger misleiden? Het Europees Parlement wil een verbod
Waar kan ik Beyond Meat kopen?
Klaar voor de toekomst van eiwitten? Vanaf vandaag ligt de plantaardige burger van Beyond Meat in de vleesschappen van Albert Heijn.
Beeld: Beyond Meat