Broertje van quinoa: canihua
11 maart 2016
Canihua (je spreekt het uit als kaniwa) wordt ook wel de kleine broer van quinoa genoemd en smaakt vergelijkbaar.
Deze kleine graankorrel, technisch gezien is het een zaad, groeit in het Andesgebergte in Peru en bevat meer proteïnen, ijzer, magnesium en calcium dan zijn al heel gezonde familielid quinoa. Het hoge gehalte ijzer in dit graan helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen en dat is goed voor je energielevel.
Canihua bevat ook kalium, een mineraal dat je spieren versterkt. De zaadjes bevatten daarnaast veel vitamine B1 en B2. Deze vitaminen zijn goed voor je hart, verbeteren je denkvermogen en beschermen je lichaamscellen tegen vrije radicalen die vrijkomen tijdens je stofwisseling.
Canihua is glutenvrij en je kunt het gebruiken als vervanger voor quinoa of rijst, of verwerken in salades, cake en brood.
Eet jij wel eens canihua?
Bron: Archief | Beeld: Shutterstock