Recept voor wortelkokossoep met een gehaktballetje
17 december 2016
Bij een koude avond hoort soep. Vullend, warm en de perfecte manier om snel groenten binnen te krijgen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
- 400 g wortel
- 200 g kruimige aardappels
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 1 tl versgeraspte gember
- 1 tl kurkuma
- 400 ml groentebouillon
- 150 ml kokosmelk
- sap van 1 sinaasappel
- 1 tl fijngehakte peterselie
- 100 g rundergehakt
- 1 eiwit
- 1 el bloem
- 2-3 el panko (Japans broodkruim)
- olie om te bakken
- 4 babyworteltjes
- cayennepeper
- extra nodig: staafmixer, 4 tapasprikkers
Aan de slag
- Schil de wortels en aardappels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Fruit alles in 2 minuten glazig in de olijfolie. Bak de gember en kurkuma 1 minuut mee. Schenk de bouillon, kokosmelk en het sinaasappelsap in de pan. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe.
- Kneed intussen de peterselie, wat zout en peper door het gehakt. Vorm er vier balletjes van. Klop het eiwit los in een kom. Strooi de bloem en de panko elk op een bordje. Haal de balletjes door de bloem, dan door het eiwit en rol ze tot slot stevig door de panko. Bak de gepaneerde balletjes in hete olie in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
- Maak intussen de babywortels schoon, laat er wat groen aan. Kook ze in 2 minuten beetgaar in gezouten water. Pureer de soep met de staafmixer. Laat nog iets inkoken of verdun met wat extra bouillon tot de juiste dikte. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Maak de soep met de staafmixer mooi schuimig. Schenk de soep in hittebestendige glazen. Garneer met een gehaktbal en worteltje aan een prikker.
Eet smakelijk!
Recept en beeld: Beeldigbeeld