Recept voor groentechips met deegbakjes en parmezaankoekjes
24 april 2016
Geef je groentechips een hartige bite door er parmezaankoekjes bij te bakken. Bekijk het recept.
Snack voor 4 personen
1 uur bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 g groenten (wortel, knolselderij, prei)
- 75 g bloem
- olie om te frituren
- 8 loempiavelletjes
- 2 tl sesamzaad
- 1 handvol gemengde kruiden (peterselie, oregano, tijm)
- 60 g Parmezaanse kaas
- 1 el suiker
- 1 eiwit
- 50 g zachte roomboter
- extra nodig: wok of friteuse, bakpapier, 4 wijde ovenschaaltjes
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie tot 170°C. Was de groenten en snijd of schaaf ze in flinterdunne reepjes. Hussel ze in een kom met 1-2 el bloem en frituur ze in porties 10-15 sec. krokant.
- Schep ze met een schuimspaan op een laag keukenpapier. Laat uitlekken en knapperig worden. Bestrooi de chips met wat zout.
- Bestrijk de 4 schaaltjes met olie. Kwast ook de deegvellen dun in met olie. Leg in elk schaaltje een vel deeg en leg er verspringend een tweede vel in. Strooi het sesamzaad erover en bak in 10 min. knapperig.
- Draai de oventemperatuur terug naar 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak de kruiden fijn. Rasp de Parmezaan. Meng 55 g bloem met de suiker en 1 tl zout. Voeg het eiwit toe en roer glad. Meng de boter en de kaas erdoor. Strijk met een paletmes het beslag op het bakpapier uit tot ovale koekjes. Strooi de kruiden erover.
- Bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Neem ze met het mes van de plaat en leg ze over een deegroller of wijnfles, zodat ze tot mooie halfronde krullen uitharden. Laat afkoelen. Serveer alles samen.
Eet smakelijk!
Beeld en recept: BeeldigBeeld/StockFood
Lees ook
- Recept voor kruiden- en groentechips met krokante aardappelkoekjes
- Recept voor gedroogd fruit, chocolade- en suikercrisps
Bekijk de rest van de recepten voor groentechips vanaf pagina 86 in het meinummer van Santé.