Kruiden voor herfstgerechten

3x Kruiden die deze herfst niet mogen ontbreken in je keukenkastje

Op zoek naar kruiden die je herfstgerechten niet alleen je smaak maar ook je gezondheid een boost geven? Deze drie warme smaakmakers zijn dit seizoen onmisbaar in je keukenkastje! 

Pompoensoep, stoofperen, een pumpkin spice latte… Allemaal gerechten en een drankje waar iets warmere kruiden bij komen kijken. Met deze kruiden maak jij jouw smaak klaar voor de herfst.

3x kruiden om deze herfst te gebruiken

Kaneel

Kaneel geeft je gerechten een zachte, zoete touch zonder dat je hier toegevoegde suikers voor nodig hebt. Kaneel bevat geen vitaminen, maar is wel rijk aan magnesium en ijzer én staat het bekend om zijn antibacteriële werking. 

Kurkuma

De perfecte smaakmaker om deze herfst een smakelijke curry op tafel te zetten! Kurkuma komt uit de Oosterse keuken en staat bekend om de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Probeer eens Golden Milk (gouden melk): een warme, romige drank waarbij kurkuma de hoofdrol speelt.

Lees ook: ‘Voor op je boodschappenlijst: herfstige seizoensproducten’

Kruidnagel

Kruidnagel heeft een intense smaak, dus aan een klein beetje heb je al genoeg. Dit kruid wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van stoofperen en is lekker in pompoensoep. 

Lees ook: De 7 beste herfst foods voor als je wil afvallen’

Beeld: GettyImages