Recept: courgette moutabal
9 september 2022
Zelf je dips maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé-columniste Annemiek heeft een heerlijk recept voor een courgette moutbal dip.
Ingrediënten
- 1 flinke courgette
- 50 ml tahin (sesampasta)
- 25 g walnoten + paar extra voor de garnering
- ½ teen knoflook
- sap van ½ citroen
- gedroogde munt
Bereiding
Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes totdat ze gaar zijn. Laat afkoelen.
- Pureer met een keukenmachine of staafmixer de courgette, tahin, walnoten, knoflook, het citroensap en de munt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe om de dip smeuïger te maken.
- Breng op smaak met zout en eventueel nog wat citroensap. Garneer vlak voor het serveren met wat olijfolie en walnoten. De spread is afgedekt in de koelkast ongeveer twee dagen houdbaar.
Tip 1: je kunt deze dip ook zonder walnoten maken. Garneer hem dan met bijvoorbeeld granaatappelpitjes en verse munt.
Tip 2: hou je van spicy? Voeg een fijngesneden groene chilipeper toe.
Bron: Santé februari 2020, tekst: Annemiek de Gier