pudding

Recept: vegan vanillepudding zonder pakjes en zakjes

Deze pudding maak je supersnel met slechts een paar ingrediënten. Hij bevat in vergelijking met veel andere puddingen weinig vet. En nog belangrijker: hij is heerlijk en comforting.

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

  • 200 g suiker
  • 3 el maïzena
  • 1/8 tl zout
  • 500 ml sojamelk
  • 1 tl vanille-extract
  • rood fruit voor de garnering

Lees ook: Dit Surinaamse Bojo dessert recept is om van te smullen

Zo maak je het

  • Meng in een grote pan de suiker, ­maïzena en het zout.
  • Meng geleidelijk de sojamelk erdoor, blijf roeren om klonters te voorkomen. Kook het mengsel op laag vuur tot het ingedikt is, blijf voortdurend roeren. Laat nog 2-3 minuten koken en roer af en toe.
  • Haal de pudding van het vuur en voeg de vanille toe. Laat 10 minuten afkoelen en roer af en toe.
  • Giet de pudding in een grote serveerschaal of in kleine eenpersoons schaaltjes en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer vlak voor het serveren met rood fruit.

Bron: Santé juni 2019, tekst: Annemiek de Gier

Tip van de redactie

Gerelateerde artikelen