Recept: mediterrane aardappelpuree
18 augustus 2022
Waarom alleen genieten van mediterraan eten op vakantie? Met het recept van de mediterrane aardappelpuree kun je dat vakantiegevoel mooi verlengen.
Bijgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 30 minuten.
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappels
- 20 g pijnboompitten
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 50 g gedroogde tomaten in olie
- 1 handvol blaadjes basilicum
- 200 ml melk
- gedroogde chilipeper (molentje).
- Extra nodig: pureeknijper of stamper
Lees ook: ‘Mediterraan eten helpt tegen hooikoorts‘
Bereiding
- Schil en was de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen op een snijplank. Hak ze grof. Hak ook de olijven en tomaatjes fijn. Stapel de blaadjes basilicum op en hak grof.
- Giet de aardappels af en laat uitdampen.
- Verwarm de melk met 3 eetlepels olijfolie in een pannetje of de magnetron.
- Knijp of stamp de aardappels kruimig. Roer er zo veel van het melkmengsel door tot je een smeuïge puree hebt.
- Meng de pijnboompitten, olijven en tomaat erdoor. Breng de puree op smaak met zout en chilipeper.
Beeld: Stockfood
Tip van de redactie
Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.
TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES