Recept: Tropische plantaardige zalmfilet met kokosrijst en frisse salsa
18 april 2019
Door de rijst in kokosmelk te koken maak je het heerlijk romig. Combineer het met de plantaardige zalmfilet en lever ook nog eens een bijdrage aan het milieu én aan je eigen gezondheid.
Dit recept is een echt tropisch feestje! Met de smaakvolle koksrijst, plantaardige zalmfilet en een frisse mango- en paprikasalsa erbij, vier je vakantie gewoon thuis!
Vegan zalm
SoFine heeft deze week een plantaardige zalm geïntroduceerd. Met de SoFish Fillets Salmon Style eet je milieubewust, gezond en veganistisch! Goed voor jou, goed voor de planeet. Lees hier alles over de 100% plantaardige filet die lijkt op zalm.
Ingrediënten recept
Voor 4 personen
- 4 stuks SoFish Fillets Salmon Style 200 ml water
- 200 ml kokosmelk
- 300 gram jasmijnrijst
- 400 gram mango 2 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 avocado
- 1 el limoensap 1 el olijfolie
Bereidingswijze Tropische plantaardige zalmfilet met kokosrijst en frisse salsa
- Breng het water samen met de kokosmelk en de rijst aan de kook. Laat circa 20 minuten koken met de deksel op de pan, totdat al het vocht is opgenomen. Laat de rijst nog 5 minuten rusten wanneer deze gaar is.
- Snijd de mango, paprika, ui en avocado in zeer kleine blokjes. Meng samen met de olijfolie en limoensap door elkaar.
- Bereid de SoFish Fillets Salmon Style volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de Fillets samen met de rijst en de salsa. Garneer met peterselie naar keuze.
Bekijk ook het recept: Appeltaartjes met Licor 43 orochata mascarpone slagroom
Bron & beeld: SoFine