Binge-snack: Limoncello cheesecake
5 april 2019
Vanavond je favoriete serie bingen? Vergeet de chips, verwen jezelf met een Limoncello cheesecake!
Komt het water je al spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke cheesecake met chocoladebodem? Deze cake, bedacht door de Oil & Vinegar chef, is dan ook de perfecte combinatie van fris en zoet, yummy!
Ingrediënten
Voor 8 personen
Rabarbercompote
4 stengels rabarber 100 g suiker
Taartbodem
180 g bloem
2 el cacaopoeder
60 g suiker
50 g pure chocolade
35 ml olijfolie
1 ei
zeezout
Taartvulling
500 g roomkaas
4 eieren
100 g suiker
40 ml Limoncello-azijn 1 dl room
Heb je hier niet genoeg aan? Probeer dan ook deze 5 gezonde snacks voor in de avond.
Bereidingswijze
- Compote: Snij de rabarber in blokjes van ca. 2 cm. Meng de rabarberblokjes met suiker in een pan en laat dit afgedekt een half uur intrekken. Zet de pan op het vuur en stoof de rabarber in ongeveer 5 minuten tot een zachte compote.
- Taartbodem: Verwarm de olijfolie in een pan en smelt hier de pure chocolade in. Splits het ei en doe de eidooier, bloem, cacaopoeder, suiker en een snuf zout in een keukenmachine. Voeg vervolgens het olijfolie-chocolademengel hieraan toe en draai een kruimelig deeg van alle ingrediënten. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk de taartbodem goed aan.
- Taartvulling: Verwarm de oven voor op 135 °C. Laat intussen de roomkaas op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de eieren los met 100 g suiker. Voeg vervolgens 1 dl room toe en meng dit. Meng daarna de roomkaas erdoorheen zodat er een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste 40 ml Limoncello-azijn toe en roer alles nogmaals goed door.
- Taart samenstellen: Giet de taartvulling op de taartbodem in de bakvorm, en bak de taart in 45 minuten gaar. Laat de cheesecake volledig afkoelen. Serveer de taartpunten met een flinke schep rabarbercompote.
Lees ook: Wat zegt het tijdstip van jouw snack attack
Beeld & recept: Oil & Vinegar