Recept voor Caponata
19 juli 2017
Maak deze zoetzure Italiaanse groenten.
Ingrediënten
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 uien
- 3 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 2 stengels bleekselderij
- 4 el olijfolie
- 2 el kappertjes
- 2-3 el balsamico
- 1-2 tl suiker
- paar takjes basilicum
- 1 stokbrood of ciabatta
Bereidingswijze
- Was de aubergine en courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in blokjes. Pel de uien en hak ze grof. Snijd de tomaten onderop kruislings in en dompel ze kort in kokend water. Pel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het tomatenvruchtvlees in blokjes. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes. Was de bleekselderij en verwijder de stugge draden. Snijd de stengels in plakjes.
- Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de aubergine hierin bruin. Voeg de ui, zout en peper toe, schep goed om en leg een deksel op de pan. Stoof de aubergine in 5-6 minuten beetgaar. Schep de bleekselderij, courgette en paprika erdoor en vervolgens de tomaat en kappertjes. Laat de groenten onafgedekt nog 5 minuten garen. Zet de ovengrill vast aan. Breng het mengsel zoetzuur op smaak met de balsamico, suiker, zout en peper. Laat het iets afkoelen.
- Snijd intussen het stokbrood met een kartelmes schuin in plakjes. Kwast de sneetjes aan beide kanten in met de rest van de olie. Bak ze onder de hete ovengrill aan beide kanten goudbruin. Stapel de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze met een scherp mes in fijne reepjes. Schep de reepjes door het lauwwarme groentemengsel en verdeel deze ‘caponata’ over de krokante broodjes. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood