Placeholder

Kabeljauwcurry met woknoedels

Een heerlijk currygerecht met woknoedels.

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijnd: 45 minuten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • (arachide)olie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el Thaise vissaus
  • 350 g brede mie (tarwenoedels)
  • 1-2 wortels
  • 1 grote courgette
  • 100 g bloem + wat extra
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 500 g witvisfilet
  • 1 handvol korianderblaadjes
  • extra nodig: frituurpan met olie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de peper fijn. Verhit een scheutje olie en fruit de ui met de knoflook en de rode peper glazig. Strooi er de gemalen specerijen over en bak 1 minuut mee, zodat de geuren vrijkomen. Blus af met de kokosmelk en laat zachtjes 5 minuten inkoken. Breng de currysaus op smaak met de vissaus. Zeef de saus eventueel. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Schil de wortels, was de courgette en snijd beide groenten in repen. Verhit de frituurolie tot 170 °C. Klop van de bloem, het bakpoeder, wat zout, peper en de melk een glad, dik-vloeibaar beslag. Klop het ei erdoor. Snijd de vis in stukken van gelijke grootte. Strooi wat extra bloem op een plat bord en wentel de vis erdoor. Haal elk stuk vis door het beslag en laat het voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de visbeignets in porties in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit intussen een scheut olie in een wok en roerbak de reepjes wortel en courgette beetgaar. Hussel voorzichtig de mie door de groenten en roerbak nog even mee. Schenk de saus erover en warm alles nog 1-2 minuten door. Verdeel het gerecht over de borden en leg de gefrituurde vis erbij. Garneer met wat koriander.

Benieuwd naar de andere recepten met noedels?
Je vindt ze in het oktobernummer van Santé.

Beeld: BeeldigBeeld/Stockfood