Recept voor vruchtenijsjes met munt
21 augustus 2016
Lekker fris als tussendoortje of een zomerse afsluiter van je avondeten. Van deze homemade ijsjes word je instant vrolijk.
Ingrediënten
voor 8 stuks
Bereidingstijd 25 minuten + 4½ uur vriestijd
- 2 kiwi’s
- 150 g aardbeien
- 150 g bramen
- 150 g frambozen
- 4 takjes munt
- 300 ml kersensap
- 2 el vers geperst citroensap
- 100 ml vers geperst sinaasappelsap
Extra nodig
- 8 ijsvormpjes van ± 50 ml inhoud
- ijsstokjes
Aan de slag
Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Veeg de bramen en frambozen schoon. Pluk de blaadjes van de munttakjes. Roer het kersensap om met het citroensap en 150 ml water. Vul 2 ijsvormpjes met de kiwiplakjes en wat muntblaadjes en schenk het sinaasappelsap erbij. Vul steeds 2 ijsvormpjes met een soort fruit en muntblaadjes en verdeel het kersensap erover. Zet de vormpjes in de houder en zet ze 30 minuten in de vriezer. Zet dan de stokjes in de ijsjes en laat nog 4 uur door en door bevriezen.
Bekijk alle ijsrecepten in het septembernummer van Santé.
Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood/Walter Cimbal