Recept voor pompoendip van Jet
16 augustus 2016
In haar eerste column geeft Jet van Nieuwkerk tips voor een etentje zonder stress. Met haar ‘regels’ heb je gegarandeerd een succesvol etentje. Deze snelle pompoendip kun je bij het voorgerecht op tafel zetten om brood in te dippen.
Met deze ingrediënten maak je extra veel. Zeker weten dat je de volgende dag nog wat over hebt voor op een cracker of boterham.
Wat heb je nodig?
- 1 pompoen
- 4 el tahin
- 1 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 1 teen knoflook
- sap van 1 citroen
- scheutje water
- zout en peper
- koriander (optioneel)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen (met schil) in vier grote stukken en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en rooster ze ongeveer 45 minuten. Nu kun je de schil er makkelijk afhalen. Doe de pompoenstukken samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Mix tot een glad geheel. Proef ondertussen goed, misschien kan er nog een beetje extra zout of peper bij. Voor de liefhebber: je kunt er gehakte koriander doorheen mixen of roeren.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar wie Jet van Nieuwkerk is? Dat lees je in het septembernummer van Santé. Als je doorbladert naar pagina 59 vind je de eerste column van Jet.
Beeld: Shutterstock