Recept voor granola-repen
10 juli 2016
Zelf tussendoortjes maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit recept maak je 12 knapperige granola-repen met pindakaas.
Ingrediënten voor 12 repen
- 150 g havermout
- 75 g gehakte amandelen
- 2 tl zadenmix of zonnebloempitten
- 100 g pindakaas (Je kunt ook zelf pindakaas maken.)
- 30 g kokosolie
- 60 g honing
- 6 g gedroogde cranberry's
- 2 tl chiazaad
- 20 g geschaafde kokos
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de havermout, gehakte amandelen en zonnebloempitten. Rooster ze in 10 minuten goudbruin en doe het mengsel in een kom.
- Verwarm de pindakaas, kokosolie en honing in een pannetje. Roer goed door en zorg dat het mengsel volledig smelt.
- Giet het pindakaasmengsel over de havermout heen en roer het door.
- Voeg de cranberry's, chiazaad en geschaafde kokos toe en meng alles goed door elkaar.
- Neem een ovenschaal of bakschaal en bekleed het met bakpapier. Giet het mengsel in de schaal en druk het goed aan.
- Laat de granola een nacht afkoelen in de koelkast en snijd de granola de volgende dag in stukken.
Lees ook: Waarom heet pindakaas pindakaas?
Recept: Calvé | Beeld: Shutterstock