Placeholder

Recept voor gedroogd fruit, chocolade- en suikercrisps

Maak fruitchips eens op een andere manier door ze te serveren met chocolade- en suikercrisps.

Snack voor 4 personen
1 uur bereidingstijd + 3 uur droogtijd
 
Ingrediënten

  • roze en groene zuurtjes
  • 50 g witte chocolade
  • 50 g pure chocolade
  • 200 g suiker
  • 1 tl ascorbinezuur
  • 1-2 appels
  • 1-2 sinaasappels
  • extra nodig: keukenmachine, rond of ovaal sjabloon, siliconen bakmat, minispuitzakjes (cornetjes van bakpapier)

Aan de slag

  1. Verhit de ovengrill. Maal de roze en groene zuurtjes apart tot fijn poeder in de keukenmachine. Strooi het poeder met behulp van een zeef en een sjabloon op de bakmat. Schuif 10-15 sec. onder de grill, tot het poeder smelt.
  2. Laat kort afkoelen, schep met een met olie ingevet paletmes van de bakmat en laat verder afkoelen.
  3. Hak de chocolade apart fijn. Smelt en tempereer beide kleuren in een kommetje, au bain-marie. Vul er twee kleine spuitzakjes mee en spuit eerst de pure chocolade in krullerige ornamenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit er op dezelfde manier witte chocolade op.
  4. Zet in de koelkast, laat de chocolade volledig opstijven en haal de ornamenten dan voorzichtig met een paletmes van het bakpapier.
  5. Breng 200 ml water met de suiker aan de kook. Laat 2-3 min. zachtjes koken. Draai het vuur uit en roer het ascorbinezuur door de siroop.
  6. Verwarm de oven voor op 100°C. Was en droog het fruit. Snijd de appel en sinaasappel in dunne plakjes. Haal de fruitplakjes voorzichtig door de suikersiroop, laat goed uitdruppen. Spreid ze uit op siliconen bakmatten. Zet 2-3 uur in de lauwe oven, om te drogen.
  7. Laat volledig afkoelen en krokant worden. Haal ook de fruitchips voorzichtig los met een paletmes.

Eet smakelijk!

Beeld en recept: BeeldigBeeld/StockFood


Lees ook

Bekijk de recepten voor groentechips vanaf pagina 86 in het meinummer van Santé.