Avocadosoep Met Garnalen

Recept: Avocadosoep met garnalen

Soep kun je makkelijk maken van allerlei restjes, maar volg dit recept ook eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Voor een plant based variatie kun je de garnalen vervangen door blokjes gebakken tempeh.

Ingrediënten
– 2 avocado’s
– 1 bosui
– bouillonblokje
– 4 bollen knoflook
– Garnalen
– Peper, zout en bieslook

Bereiding
•    Pureer 2 avocado’s.
•    Voeg 1 el olijfolie, 1 fijngesneden bosui en 3/4 l knoflookbouillon (gemaakt van 1 l kippenbouillon en 4 hele bollen knoflook) toe.
•    Pureer alles nogmaals.
•    Breng op smaak met zout en peper.
•    Schep de soep in kommen en verdeel de garnalen.
•    Laat afkoelen en bestrooi de lauwe soep met bieslook.

Dit recept komt uit het Soepboek van Irma Puma en Anne Reinke

Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES