Recept voor panna cotta met Amarula
3 december 2014
Een beetje likeur maakt je toetje extra feestelijk (en lekker).
Ingrediënten voor 6 personen
4 gelatineblaadjes
500 ml slagroom
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
150 ml Amarula
3-4 cantuccinikoekjes
Gemengd rood fruit (rode bessen, blauwe bessen, bramen of frambozen, eventueel granaatappel)
Eventueel een plukje tuinkers
Aan de slag
1. Leg de gelatineblaadjes in koud water om ze te weken.
2. Verwarm de slagroom met de basterdsuiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze één voor één op in de hete room.
3. Voeg de Amarula toe en laat afkoelen en stevig worden in kommetjes of in een schaal.
4. Verkruimel de cantuccini.
5. Leg op het bord een gestort bolletje, een lepel of rondje pannacotta, leg hier wat fruit bij en een bergje kruim. Garneer met tuinkers.
Eet smakelijk!
Dit is een recept van Janny van der Heijden (Heel Holland Bakt) voor Amarula.