3 redenen om meer citroen te eten
21 mei 2014
Citroen is een fijn ingrediënt om frisse gerechten mee te maken, die je op warme dagen het liefst buiten opeet. We hebben 3 gezonde redenen om meer citroen te eten voor je op een rijtje gezet.
1. Citroen is een superontgifter
Citroensap neutraliseert slechte bacteriën, reinigt je darmen, lost kalk op en is een van de beste middelen tegen infecties.
2. Een citroen zorgt voor een prachtige huid
Het sap van de citrusvrucht voert gifstoffen sneller af, omdat het een urineafdrijvend middel is. Hierdoor krijg je een stralende huid en verminderen vlekken, fijne lijntjes en puistjes binnen no-time.
3. Citroenen alkaliseren je lichaam
Alkaliseren betekent dat je lichaam minder zuur wordt. Veel mensen hebben last van verzuring door het eten van (te veel) suikers en het drinken van weinig water. Hoewel citroensap zuur is, neutraliseert het sap juist de zuren in je lichaam.
Genoeg redenen om meer citroen te eten dus. Vind je ze een beetje te zuur om los te eten? In het juninummer van Santé vind je heerlijke recepten met citroen.