Geen getwitter meer in restaurants?
17 februari 2014
Franse chefkoks zijn het zat dat er vaak eerst een foto van het eten gemaakt wordt. Waarom?
Onsmakelijk op de foto
De foto's zijn vaak van slechte kwaliteit waardoor de gerechten er onsmakelijk uitzien. Voordat het eten getweet en geliked is, is het alweer bijna koud en dat is zonde. Daarnaast vinden chefkoks dat het de sfeer verpest wanneer een smartphone boven tafel komt.
Onderbreking
'We proberen gasten een onderbreking te geven van het dagelijks leven, daarvoor moet je je telefoon uitzetten,' aldus de chef van restaurant La Grenouillere. Verder is de flitser van de camera storend voor andere gasten.
Copycats
Al die foto's van de gerechten op social media halen de verrassing er voor toekomstige gasten af én de koks lopen het risico dat hun gerechten gekopieerd worden. Kortom, sommige Franse chefkoks zien alleen maar nadelen. Er zijn al restaurants die een fotoverbod hebben ingevoerd.
Vind jij dat foto's maken van eten in restaurants verboden zou moeten worden?
Bron: Nu.nl | Beeld: asianstakingpicturesoffood.blogspot.fr