Placeholder

Recept: tartaar van zalm, wasabi en een crumble van Parijse Wafel

Een combinatie die je niet zo snel zou bedenken: koekjes met vis. Voor de Vlaamse chefkok Andy Verdonck is niets te gek. Lees verder voor zijn recept

Om tot een lekker recept te komen heeft Andy de Parijse wafels van Jules Destrooper met verschillende ingrediënten geprobeerd, geproefd en anderen laten proeven. Het eindresultaat is een lekkere en verrassende combinatie.

Ingrediënten
voor 6 personen
– 100g Parijse Wafels
– 100g gerookte zalm
– wasabi puree ter grootte van een kikkererwt
– sap van een halve limoen
– 1 blikje zwarte olijven op sap zonder pit, met een uitlekgewicht
van 170g
– peper en zout

Zo maak je het
Begin met de poeder van zwarte olijven. Leg ontpitte olijven op een ovenplaat. Laat ze 6 uur drogen in de oven op 80 graden. Laat de olijven afkoelen en maal ze in de blender tot poeder.

Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en meng deze met het limoensap, puree van wasabi, peper en zout.

Maak vervolgens een crumble van de parijse wafel en meng deze met wat olijfpoeder. Doe de tartaar van zalm in een glaasje en bestrooi met de crumble.

Serveertip van de chef
Opgelet met de kruiden: limoen versterkt het zoutgehalte en ook de wasabi is voor veel mensen al behoorlijk sterk van smaak.