Placeholder

Hoe drink je sake?

Vandaag is de Week van de sake geopend. Deze Japanse rijstwijn wordt steeds populairder, toch is nog niet iedereen bekend met hoe je deze wijn het best serveert. Lees de tips.

De originele kwaliteits-sake wordt altijd in Japan geproduceerd. De wijn combineert goed met gerechten uit verschillende keukens. Sake heeft namelijk 400 smaakfactoren (wijn heeft er 200). Hierdoor kan sake zich als het ware aan je gerecht aanpassen.

Drinkwijze
Je kunt sake gekoeld, op kamertemperatuur of warm drinken. Vroeger werd sake nooit gekoeld gedronken, maar tegenwoordig geven steeds meer mensen daar de voorkeur aan. Het is ook afhankelijk van de kwaliteit van de sake en je eigen voorkeur.

Sakecocktails
In wereldsteden zoals New York en Parijs is sake al ingeburgerd in hippe clubs. Er verschijnen zelfs sakebars en er worden cocktails met sake gemixt, tot grote afschuw van sommige oorspronkelijke sakeliefhebbers.

Bron en beeld: www.sakeinformatiecentrum.nl