Placeholder

Recept: kippenvleugels met knoflook en chili

Deze gemarineerde kippenvleugels zijn lekker als bijgerecht.

Bijgerecht, hapjes – 4  personen – bereiden 35 min. + 60 min

Ingrediënten
– 1 kg kippenvleugels, ongeveer 12 stuks
– 15 el of 200 ml. olijfolie Bak en Braad (Oil & Vinegar)
– 4 tl sinaasappelbloesem honing  (Oil & Vinegar)
– 4 gedroogde chillies (Oil & Vinegar)
– 4 tl chicken choice, ongemalen (Oil & Vinegar)
– 30 gedroogde garlic flakes (Oil & Vinegar)
– 5 kleine, dunne schijven gember
– 5 schijven citroen
– 10 takjes koriander

Bereidingswijze marinade
Neem een grote schaal en maak hierin de marinade van de olijfolie, honing, chilli’s, chicken choice en de knoflook schijfjes. Kneus de kruiden in de marinade met de bolle kant van een lepel. Snijd de gember schijfjes in hele fijne blokjes en voeg deze samen met de schijven citroen en 6 takjes koriander aan de marinade toe. Plet de gember en de citroen goed zodat de sappen in de marinade trekken. Maak de kippenvleugels droog met keukenpapier en leg deze in de marinade. Wrijf de marinade in de kippenvleugels. Laat minstens 60 min. marineren in de koelkast.

Verdere bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een (gril)pan zonder olijfolie. Bak de kippenvleugels aan tot ze goudbruin zien. Haal de kippenvleugels uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk de resterende marinade over de kippenvleugels en zet de schaal in de oven voor 15 – 20 min. Serveer de kippenvleugels in een schaal en schenk hierover de resterende marinade. Garneer de kippenvleugels met de overige korianderblaadjes. Serveer als hapje of als hoofdgerecht met friet en een salade.

Recept: www.oilvinegar.com