Elke dag douchen?
17 december 2009
De helft van de Nederlanders staat niet iedere dag onder de douche. Dit en meer blijkt uit het ‘Palmolive Douchen in Nederland anno 2009’ onderzoek.
Ondanks het feit dat een kleine meerderheid van de Nederlanders zich de hele dag niet op zijn of haar gemak voelt – en zelfs een beetje vies – als hij of zij ’s ochtend niet kan douchen, blijkt toch bijna de helft dat nog steeds niet dagelijks te doen.
Nederlanders zijn namelijk nogal praktisch ingesteld tijdens het douchen. Zo wordt de tijd tijdens het douchen nuttig gebruikt voor bijvoorbeeld het tandenpoetsen (31 procent) of het schoonmaken van de douche (23 procent). Overige ‘bezigheden’ onder de douche zijn zingen, naar radio of cd luisteren of converseren met aanwezige familieleden.
Ergernissen
In de ochtend blijkt de douche onmisbaar als start van de dag. Voor bijna driekwart van de ondervraagden is een schoon gevoel en verfrissing essentieel aan de ochtenddouche, 23 procent doucht vooral om wakker worden. ’s Avonds moet een douche juist rust en ontspanning brengen.
Toch blijkt de verkwikkende en rustgevende douche ook een bron van ergernissen. Nederlanders ergeren zich onder de douche het meest aan:
– een slappe straal (52 procent);
– plotseling koud water (51 procent);
– een te koude straal (41 procent);
– een te hete straal die niet afgesteld kan worden (14 procent);
– viezigheid op de vloer en de wandtegels (49 procent);
– een verstopt doucheputje (38 procent).
Vrouwen ergeren zich significant vaker aan viezigheid, verstopte afvoerputjes en het ontbreken van schone en droge handdoeken dan mannen.