3x Herfstgerechten met paddenstoelen
15 november 2024
De herfst is hét seizoen voor liefhebbers van paddenstoelen! We hebben drie verrassende recepten voor je verzameld die de veelzijdigheid van dit herfstige ingrediënt in de schijnwerpers zetten.
Dus, duik de keuken in en zet een heerlijk herfstgerecht op tafel!
3x Herfstgerechten met paddenstoelen
Herfstgerecht 1: Risotto met Eekhoorntjesbrood en Truffelolie
Boodschappenlijstje:
- Arboriorijst
- Gedroogd eekhoorntjesbrood
- Verse kastanjechampignons
- Knoflook
- Sjalot
- Witte wijn
- Groentebouillon
- Parmezaanse kaas
- Truffelolie
Bereiding: week het gedroogde eekhoorntjesbrood in heet water om de smaak vrij te laten komen. Fruit de sjalot en knoflook in olijfolie en voeg hier de risottorijst aan toe en bak kort mee. Blus dit af met witte wijn en voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Voeg het eekhoorntjesbrood en de kastanjechampignons toe en laat het geheel sudderen tot de lekker risotto romig is. Serveer met Parmezaanse kaas en een scheutje truffelolie.
Lees ook: ‘Herfst op je bord: 4x oranje groenten voor herfstgerechten’
Herfstgerecht 2: Japanse Paddenstoelensoep met Miso en Shiitakes
Boodschappenlijstje:
- Shiitake en oesterzwammen
- Miso pasta
- Tofu blokjes
- Spinazie
- Lente-ui
- Groentebouillon
- Sojasaus.
Bereiding: verwarm de groentebouillon en voeg hier de misopasta en sojasaus aantoe. Snijd de shiitake en oesterzwammen en doe dit erbij en laat ze een paar minuten meekoken. Voeg vervolgens de tofu blokjes, spinazie en gesneden lente-ui toe. Serveer warm het gerecht warm en voeg eventueel wat sesamzaadjes als garnering voor extra smaak en textuur.
Herfstgerecht 3: Gevulde Portobello’s met Spinazie en Geitenkaas
Boodschappenlijstje:
- Grote portobello’s
- Spinazie
- Geitenkaas
- Knoflook
- Pijnboompitten
- Paneermeel
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding: verwijder de stelen van de portobello’s en hol ze een beetje uit. Fruit knoflook in de pan, voeg de spinazie toe en bak kort mee. Vul de portobello’s met een laag spinazie, verkruimelde geitenkaas en bestrooi ze met pijnboompitten en paneermeel. Besprenkel met olijfolie en bak de gevulde portobello’s zo’n 15-20 minuten in de oven op 200°C tot de portobello’s gaar zijn en de bovenkant lekker knapperig is.
Tip van Santé
Beleef dagelijks kookplezier met Simply Jamie van Jamie Oliver. Van snelle 20-minutenmaaltijden tot weekendtraktaties, ontdek gerechten voor elke gelegenheid. Haalbaar koken met wat er in je voorraadkast staat! Voor meer informatie, klik op onderstaande button.
Simply Jamie
Lees ook: ‘3x Kruiden die deze herfst niet mogen ontbreken in je keukenkastje’
Beeld: Getty Images