17102024 San Pexels Cottonbro 5712676

Dit moet je weten over gezondheidsapps

Tegenwoordig zijn we allemaal best wel bezig met onze gezondheid, waardoor we steeds meer kijken naar de mogelijkheden dit goed bij te houden. Natuurlijk kun je je gezondheid niet met alles bijhouden, maar er zijn tegenwoordig wel onwijs veel mogelijkheden deze zo goed mogelijk bij te houden. Een van de manieren is gebruikmaken van gezondheidsapps en deze zijn er in behoorlijk wat soorten. Welke gezondheidsapps zijn er allemaal en wat kun jij er zoal mee? Een vraag die best veel gesteld wordt, want door de vele soorten zien we de bomen door het bos niet meer. Zijn gezondheidsapps wel zo betrouwbaar als ze zich voordoen? We vertellen je er graag meer over, zodat jij weet wat je van een gezondheidsapp kunt verwachten.

Welke soorten zijn er?

Er zijn talloze soorten gezondheidsapps die je kunt downloaden in de play store, zodat jij je gezondheid eenvoudig in de gaten kunt houden. Je kunt denken aan gezondheidsapps die bijhouden hoe je hartslag is, maar ook het stressniveau zou je kunnen meten. Denk bijvoorbeeld aan MyFitnessPal en Mindfulness app. Wel hangt dit af van het type telefoon dat je hebt gekozen bij je Simyo abonnement, omdat ze niet allemaal beschikken over een scanner. Wist je dat er ook apps zijn om je voedselinname bij te houden, erg handig wanneer je een dieet aan het volgen bent. Dit kan ook via MyFitnessPal, maar ook via specifieker apps zoals MijnEetmeter. Heb jij een smart horloge, dan zou je nog veel eenvoudiger je gezondheid kunnen peilen. Je houdt eenvoudig bij hoeveel jij beweegt, maar ook of je voldoende beweegt gedurende de dag.

Betrouwbaar of niet?

We zouden wel kunnen zeggen dat de meeste gezondheidsapps betrouwbaar zijn, hoewel dit wel afhankelijk is waarvoor je deze wilt gebruiken. De apps zijn namelijk niet gemaakt om extreme gezondheidsklachten te constateren, waar het handiger is om met klachten naar een huisarts te gaan. Voor het volgen van een dieet of voor het vastleggen van sportactiviteiten zijn de gezondheidsapps wel erg goed te gebruiken en ook erg betrouwbaar. Met de juiste telefoon en sim only aanbieding kun je meteen aan de slag, zodat jij al alle apps kunt gebruiken.

Wat zijn de voordelen?

Een groot voordeel voor het gebruiken van de gezondheidsapps is, dat jij voortaan in een handomdraai kunt zien of jij voldoende calorieën binnen krijgt. Of juist of jij de beweging die je wilde halen, wel gehaald hebt. Je kunt gemakkelijke doelen stellen en ook eventuele aanpassingen doen, wanneer het even niet kan of gaat. Je zit nooit ergens aan vast, waardoor het een stuk toegankelijker is om te gebruiken. Een ander belangrijk voordeel is, dat je ze eenvoudig kunt downloaden in de play store en je voortaan geen dagboek of iets dergelijks meer hoeft te gebruiken.

Dit artikel is een partnerbijdrage.
Foto: Pexels / cottonbro studio