amalia afgevallen dageen

Op deze manier vielen Amalia, Eloise en Margarita zo veel af

Zowel gravin Eloise als prinses Margarita vielen dit jaar kilo’s af. Misschien dat Maxima en Amalia dezelfde methode volgen, want ook zij zien er ineens heel fit en slank uit. Dit is hoe ze dat doen.

Gravin Eloise maakte er geen geheim van dat ze aan haar beste fysiek ooit werkte door deel te nemen aan de DAG EEN-methode. Een intensief trainingsprogramma waarbij je veel tijd in de sportschool doorbrengt. Ook Prinses Margarita heeft het roer omgegooid om fitter te worden. Dit is hun methode.

Wat ze nu anders doet? Dat vroeg Weekend een tijd geleden aan prinses Margarita nadat ze in topvorm op de rode loper verscheen. “Alcohol is natuurlijk een boosdoener, helaas. Dus ik denk er nu beter over na of ik wel echt een glas wijn wil. Iedereen biedt altijd alcohol aan, maar ik wil dat eigenlijk niet altijd.” Aldus de prinses.

Prinses Margarita is, in navolging van haar achternicht Eloise, begonnen met de veelbesproken afslank – methode Dag EEN, waarmee veel BN’ers hun beste fysiek in zes weken tijd proberen te bereiken. Of Eloise van Oranje de prinses soms heeft aangestoken om hieraan te beginnen, vroeg Weekend.

“Nee, het speelde al langer door mijn hoofd. Maar toen ik hoorde dat Eloise ermee bezig was, dacht ik wel: nu ga ik het gewoon doen. Soms moet je bij dingen gewoon beslissen ervoor te gaan. Ik hou wel van een uitdaging en dit was nou typisch zo’n uitdaging waar ik echt even behoefte aan had. Weer even het gevoel hebben dat ik goed met mijzelf bezig ben.”

Afvallen met de DAG EEN methode

Als zowel Eloise als Margarita zo veel gewicht zijn kwijtgeraakt en zo fit en sterk zijn geworden, wat houdt die fitness methode dan eigenlijk in? Aan tijdschrift Linda leggen de bedenkers van de DAG EEN methode uit hoe het werkt.

Patrick is samen met zijn vrouw Babette DAG ÉÉN gestart. “Wij zijn drie jaar geleden tijdens corona met onszelf aan de slag gegaan om in een beter lichaam te komen. Na je 35e takel je een beetje af en wordt je spiermassa minder. We zijn gaan puzzelen met allerlei diëten en methodes, maar onze conclusie was dat een dieet frustrerend werkt. Bij je streefgewicht ga je als een jojo weer omhoog.”

Ze legden alle methoden op tafel, en bedachten een manier om met minimale inzet een maximaal resultaat te halen. “Het belangrijkst is dat het lekker en leuk is. Als ultiem doel willen we niet dunner worden, maar een atletisch lichaam creëren.”

Formule dag één

Ze bedachten een formule waarbij de macro’s – koolhydraten, vetten en eiwitten – die je binnenkrijgt zijn afgestemd op hoeveel je beweegt. Hierdoor behaal je snel resultaat. Zes weken lang vijf dagen in de week krachttraining, intermittent fasten, elke dag tienduizend stappen zetten en ook nog drie keer per week twintig minuten cardio. Dat alles op een caloriebeperkt dieet waarbij het precieze aantal kilocalorieën individueel is vastgesteld en wekelijks wordt bijgesteld.

Patrick en Babette zien hun programma als topsport. “Jij wilt goud halen, in de vorm van jouw streefgewicht, en wij gaan zes weken lang continu coachen om je beste fysiek te bereiken.”

Lifestyle van Eloise en Margarita

Zowel gravin Eloise als prinses Margarita hebben dit programma met succes gevolgd. Voor beiden is het nu een levensstijl. Of zoals prinses Margarita aan Weekend vertelde: ““Ik sportte al heel veel, maar voor mij was de combinatie van een trainingsprogramma met een voedingsplan ideaal. Ik wist namelijk niet wat ik wel en beter niet kan eten. Dat staat in de app die erbij hoort, die hoef ik alleen maar te volgen en dat is zó fijn. In een week tijd leer je waar je op moet letten. Ook als je uit eten gaat of een drankje gaat doen met vriendinnen. Ik merkte dat ik eigenlijk al snel te veel wil en dat ik best een beetje kon minderen.”

Kroonprises Amalia

Het kan niet anders dan dat ook Amalia ontdekt heeft dat haar familieleden ineens slank en gespierd zijn. Volgens Elle brengt ook de kroonprinses veel tijd door in de sportschool. “Prinses Amalia heeft de sportschool ontdekt en het lijkt erop dat ze zich volledig heeft overgegeven aan squats, burpees en groene smoothies. Tijdens Prinsjesdag straalde Amalia als nooit tevoren, en veel oplettende toeschouwers konden niet anders dan opmerken dat de prinses best wel een transformatie had doorgemaakt. De complimenten vlogen over Twitter .”

Ozempic

Voor de koninklijke dames dus geen afvalmedicijn Ozempic, ook wordt daar in het geval van Amalia wild over gespeculeerd in Spaanse kranten. Elle weet te vertellen dat Amalia een eigen personal trainer heeft. HIj zou haar niet alleen geleerd hoe je perfect een plank moet vasthouden zonder om te vallen, maar heeft haar ook een dieet voorgeschreven met veel groenten en quinoa.

Dat ook Máxima er tegenwoordig uitziet alsof ze elke dag in de sportschool te vinden is, is waarschijnlijk geen toeval. En lijkt het zo of heeft de koning ineens ook een sixpack? Met zo veel ogen gericht op de koninklijke familie is het een goede ontwikkeling dat ze gezond eten, weinig alcohol drinken en heel veel aan krachttraining doen. Aan hun dagelijkse stappen zullen ze sowieso makkelijk komen, als je ziet hoe druk hun schema’s zijn.

Lees ook: Santé redactie test dag een methode

Tip van de redactie

Untitled Design (44)
Bestel hier

Tekst Manon Daelmans/Royalty

Beeld Getty Images/Instagram