sporten

Toe aan iets nieuws? Probeer een van deze sporten

Zwemmen, yoga of hardlopen: allemaal sporten die voor de hand liggen, je vast wel eens hebt uitgeprobeerd of misschien zelfs wel op uitgekeken bent. Om na de zomer weer vol frisse energie het sporten op te pakken, vind je er hier een aantal waar je misschien zelf niet aan gedacht had, maar zeker het proberen waard zijn.

7 nieuwe sporten om uit te proberen

Boulderen

Boulderen wordt steeds populairder en wij snappen waarom. Door jezelf zonder zonder zekering of touw te verplaatsen op een muur die relatief laag bij de grond ligt, daag je jezelf zowel lichamelijk als mentaal uit. Je bouw namelijk aan je kracht én bent bezig om na te denken in mogelijkheden.

Rebounding

Misschien ken je deze sport wel van filmpjes op Facebook of Instagram, want in Amerika is rebounding een regelrechte hit. Het lijkt op gewoon een beetje op-en-neer springen, maar met deze sport train je je beenspieren en vergroot je je uithoudingsvermogen.

Suppen

Tijdens het suppen geniet je van de laatste zonnestralen terwijl je actief bezig bent. SUP staat voor Stand-up Paddleboarding en het is dan ook de bedoeling dat je jezelf staand vooruit paddelt op een surfplank. Het is intensieve full-body work-out in de natuur.

Aerial Yoga

Deze sport ziet er niet alleen leuk uit, maar is het ook! Met deze vorm van yoga maak je je zowel fysiek als mentaal helemaal vrij. Je traint je spieren en flexibiliteit door traditionele yogahoudingen, pilates en dans uit te voeren met behulp van een zachte, hangende doek. Het gebruik van de doek ondersteunt je lichaam en helpt je om houdingen die normaal op een mat gedaan worden, makkelijker of uitdagender te maken.

Lees ook: ‘Zo kies je de goede sportdrank voor je work-out’

Squashen

Bij deze intensieve racketsport zit je in een afgesloten ruimte warbij je een kleine bal tegen de muur slaat en probeert om je tegenstander te verslaan. Squash draait om reactievermogen, snelheid en een flinke dosis uithoudingsvermogen waarbij je niet alleen je conditie traint, maar ook je core versterkt.

Hula Hooping

Hula hoopen alleen voor kinderen? Echt niet! Deze sport is goed voor je core, heupen én taille en doe je gewoon thuis in je woonkamer of in de tuin.

Padel

Ook de sport padel is de laatste jaren razend populair geworden. Het heeft elementen van tennis en squash en doordat je speelt in duo’s heeft het ook nog eens sociale en speelse kant.

Lees ook: ‘De 5 beste oefeningen voor als je een tijd niet gesport hebt’

Beeld: GettyImages