Sapje

Te veel gesnoept in de zomer? Reset met een detox 

Wil je je gezonde eetgewoontes weer oppakken? Ga voor een detox kuur. Zowel je lichaam als je geest knapt ervan op.

In samenwerking met Sapje

Wijntje hier, plankje daar. We laten al die gezonde eetgewoontes in de zomer vaak even helemaal los. Er is immers altijd wel iets te vieren. Maar zodra de vakanties voorbij zijn – en de herfst in zicht – willen we vaak de balans weer opmaken. Het ritme hervatten en terugkeren naar onze vaste routines. Een detox kuur van Sapje (nu met 40% korting) kan daar heel goed bij helpen. 

Even resetten

Met een detox kuur zuiver je je lichaam van vervuilende stoffen en tegelijkertijd geef je het wat nodig is om goed te kunnen werken. Je kunt het zien als een fijne ‘reset’ voor lichaam en geest. Om bijvoorbeeld weer gezond(er) te gaan eten, en niet meer gedachteloos alles naar binnen te schuiven.  

Wat is je doel?

Wil je een detox gaan doen, vraag je dan eerst ook vooral af waarom je het wilt gaan doen. Wat is je doel? Als je dit helder voor ogen hebt, zal je mindset positief veranderen. Ook als je het even moeilijk hebt tijdens de detox.

Wees niet te streng

Bij een detox-kuur is het ook belangrijk om je eigen pad te volgen als het om jouw lichaam gaat. Wat past bij je? Wat voelt goed? Je kunt kiezen voor een eendaagse of meerdaagse kuur, maar ook voor het drinken van een groentesap per dag. Wees vooral niet te streng voor jezelf, want dan heb je er het meeste plezier van. 

Slim plannen

Ga je voor een meerdaagse kuur? Reserveer dan tijd in je agenda én start bij voorkeur op een doordeweekse dag vanwege minder verleidingen. De structuur die een werkdag biedt, gaat je juist helpen om het vol te houden. 

Afbouwen en opbouwen

Een paar dagen voordat je begint, is het belangrijk om al minder te gaan eten. Zo bevorder je de ondersteuning van jouw gezondheid en voorkom of verminder je bijwerkingen, zoals ontwenningsverschijnselen. Vervang producten die je systeem belasten door voedsel dat goed voor je is. Dus laat de alcohol, suiker (en alles waar suiker aan is toegevoegd), kant-en-klare voeding en chips even staan. Bij Sapje kun je ook kiezen voor een speciale pretox en aftertox. Dit is inclusief receptuur. Lees er hier alles over.

Energiek en licht(er)

Na een detox-kuur voel je je meestal energieker en lichter. Bovendien heb je je lichaam gereinigd, en daar profiteert ook je geest van. Je ervaart hierdoor vaak meteen meer rust. Kortom: je hele systeem krijgt een reset en je wordt je weer even een stuk bewuster van je voeding.

Sapje 1

40% korting bij Sapje

Ook detoxen of je gezondheid op peil houden met groentesappen? Ontvang nu 40% korting bij Sapje met de kortingscode 40sante (alleen geldig voor nieuwe leden). Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. De sappen worden diepgevroren, zonder (kunstmatige) toevoegingen. Elke sap bestaat voor minimaal 85% uit rauwe groenten. Door de toevoeging van een beetje fruit, specerijen, kruiden en zeewier krijgen de sappen wat extra smaak. Ook fijn: alle ingrediënten zijn 100% biologisch, seizoensgebonden en grotendeels afkomstig van lokale leveranciers. 

  • Geperst met de slow juicer en daarna geshockfreezed
  • 400 g biologische groente per sapje, zonder kunstmatige toevoegingen
  • 10 tot 15 verschillende ingrediënten (bijvoorbeeld waterkers, kurkuma en gele biet)
  • 85% groente + 15% fruit en kruiden
  • Verpakt in duurzame flesjes van glas