Eet minder suiker en leef langer
6 september 2022
In meer dan tachtig procent van bereide voedingsmiddelen in de supermarkt zitten toegevoegde suikers. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat het minderen van toegevoegde suikers met twintig procent al invloed heeft op je verwachte levensduur.
In zo’n tachtig procent van de kant-en-klaar-producten die je in de supermarkt koopt, zoals bijvoorbeeld soep, tomatensaus, fijne vleeswaren, ontbijtgranen, zitten toegevoegde suikers. In producten die ‘light’ worden genoemd zit vaak minder vet, maar daarentegen weer meer suiker.
Deze maand – augustus 2021 – verscheen er een groot Amerikaans onderzoek waaruit blijkt dat het terugbrengen met twintig procent van suiker in deze voedingsmiddelen al een enorme invloed heeft op de levensduur van een mens. Alleen al in Amerika zou een suikerreductie 490.000 sterfgevallen door hart- en vaatziektes kunnen voorkomen en 750.000 gevallen van diabetes.
Bron: Science Daily 27 augustus 2021
Lees ook
Drie heerlijke recepten zonder suiker
Chef-redactie Annalot eet een week zonder suiker