Eet minder suiker en leef langer

In meer dan tachtig procent van bereide voedingsmiddelen in de supermarkt zitten toegevoegde suikers. Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat het minderen van toegevoegde suikers met twintig procent al invloed heeft op je verwachte levensduur.

In zo’n tachtig procent van de kant-en-klaar-producten die je in de supermarkt koopt, zoals bijvoorbeeld soep, tomatensaus, fijne vleeswaren, ontbijtgranen, zitten toegevoegde suikers. In producten die ‘light’ worden genoemd zit vaak minder vet, maar daarentegen weer meer suiker. 

Deze maand – augustus 2021 – verscheen er een groot Amerikaans onderzoek waaruit blijkt dat het terugbrengen met twintig procent van suiker in deze voedingsmiddelen al een enorme invloed heeft op de levensduur van een mens. Alleen al in Amerika zou een suikerreductie 490.000 sterfgevallen door hart- en vaatziektes kunnen voorkomen en 750.000 gevallen van diabetes. 

Bron: Science Daily 27 augustus 2021

Schermafbeelding 2021 08 31 Om 16.42.23
Klik hier

Lees ook

Drie heerlijke recepten zonder suiker

Chef-redactie Annalot eet een week zonder suiker

Hoeveel weet jij over suiker?

Cover Santé Editie 11 12
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen