Genieten: chiapudding met kiwi en matcha
8 december 2020
Dag braadstuk, hallo groente! Voor een geweldig kerstmenu hoef je geen grammetje vlees of vis te gebruiken. Dat bewijst het groene kerstmenu in het december-nummer van Santé. Wij hebben nog een toetje voor je: chiapudding met matcha en kiwi.
nagerecht of ontbijtgerecht, voor 4 personen
15 minuten bereidingstijd + 8 uur wachttijd
Ingrediënten
- 6 kiwi’s
- 1 liter amandelmelk (met vanillesmaak of ongezoet)
- 2 eetlepels lichte agavesiroop
- 2 theelepels matchapoeder (Japanse groene thee)
- 100 gram chiazaad
- extra nodig: blender
Bereiding
- Schil 4 kiwi’s en snijd ze in stukken. Pureer de kiwi met de amandelmelk, de siroop en het theepoeder in een blender glad. Schenk het mengsel in een schaal en roer het chiazaad erdoor.
- Dek de schaal af en zet 1 nacht in de koelkast. De zaadjes nemen tijdens het weken alle vocht op en er ontstaat een geleiachtige structuur.
- Schep de chiapudding in 4 mooie coupes of glazen. Schil de resterende 2 kiwi’s, snijd ze in plakjes en garneer er het dessert mee.
Recept en beeld: Stockfood