Vegan appeltaart

Lekker bakken: vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Een heerlijke vegan appeltaart met vers geklopte slagroom, klinkt dat niet als muziek in de oren? Lekker voor bij de koffie/thee vanavond!

Ingrediënten

Voor de taart

  • 200 g bloem
  • 100 g Flora Plant ongezouten
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 5 g zout
  • 4 g bakpoeder
  • 3 grote Jonagold appels

Voor de slagroom

  • 100 ml plantaardige room
  • 5 g suiker

Optioneel

Sinaasappel chips & atsina cress

Benodigdheden

Taartvorm met doorsnede van 18 cm

Lees ook:Om jezelf te verwennen: vegan chocofudge met kurkuma latte

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
  4. In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
  5. Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
  6. Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
  7. Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.

Recept en beeld: Floraplant

Gerelateerde artikelen