7 verrassende manieren om avocado te eten
11 november 2020
We love avocado! Maar op een gegeven moment vinden wij de avocado toast en guacamole ook niet echt bijzonder meer… Daarom gingen we op zoek naar anderen manieren waarop we deze heerlijke vrucht kunnen eten. En we hebben ze gevonden! Dit zijn 7 verrassende manieren om avocado te eten…
1. Avocado pizza
Avocado en pizza lijkt misschien een onlogische combinatie, maar niets is minder waar… Het klinkt als heaven voor iedereen die houdt van avocado en van pizza – en wie houdt daar nu niet van?! Nu is pizza over het algemeen niet de meest voedzame maaltijd, maar door een volkoren bodem te gebruiken en te combineren met toppings als avocado en rucola, kan je er wel een gezonde draai aan geven. Echt de moeite waard dus!
Lees ook: ‘3 avocado-weetjes die jij nog niet kent’
2. Gevulde avocado
Je hebt vast weleens van gevulde eieren, paprika’s en misschien zelfs courgettes gehoord, maar heb je er weleens bij stilgestaan dat je ook gevulde avocado’s kunt maken? Helemaal ideaal als je bijvoorbeeld koolhydraatarm eet. Maak een lekkere tonijnsalade met tomaat, ui, kappertjes en wat mayonaise en schep dat in een halve avocado – mega snel klaar, vol gezonde vetten én onwijs lekker!
3. Avocado chocolademousse
Avocado als toetje? Het is niet zo ongewoon als het klinkt, want avocado is immers een fruitsoort. Dankzij het hoge vetgehalte van de avocado wordt de mouse extra romig, maar wel zonder zuivel. De combinatie van avocado, cacao, honing en kokosolie zorgt voor een rijk en heerlijk toetje, wat nog steeds gezond is – er zit per portie maar 5 gram natuurlijke suiker in dankzij de honing.
4. Tropische avocadosmoothie
Oké, avocado in een smoothie is misschien niet heel verrassend, maar de combinatie van tropische ingrediënten maakt hem wel nét even anders. Dankzij de vette avocado kan je een superromige smoothie maken en omdat avocado geen sterke smaak heeft, kan je hem goed met andere ingrediënten combineren zonder dat de avocado overheerst. De tropische smaak creëer je met mango, ananas en kokosmelk – genieten!
5. Avocado gazpacho met komkommer
Traditioneel gezien is gazpacho – koude soep – rijk aan tomaat, maar deze versie heeft een mildere smaak. Je kan hem nog steeds koud serveren, maar de basis van de soep bestaat uit groentenbouillon, avocado en komkommer. Hij is romiger dan tomatengazpacho dankzij de gepureerde avocado én bevat nog geen 100 calorieën. Ideaal dus als een heerlijk voorgerecht of een lichte lunch.
6. Pittige avocadofrietjes
Normaal gesproken eet je avocado eerder door salades of op toast, maar je kan avocado ook heel goed gebruiken als side dish, bijvoorbeeld in de vorm van frietjes. Door de avocado te paneren met broodkruimels en chilivlokken en ze te bakken kan je heerlijke, goed vullende frietjes maken. Doordat ze zo rijk zijn aan vetten hoef je maar een paar frietjes te eten om goed vol te zitten. Combineer ze met een hete chilisaus voor een extra pittige kick!
7. Pasta met avocadosaus
Soms is het best lastig om in te schatten hoe lang je een avocado kan bewaren voordat hij bruin begint te worden, maar je wil ze ook niet te vroeg gebruiken, want dan zijn ze te hard. Gelukkig kan je overrijpe of nog niet rijpe avocado’s heel goed gebruiken om een pastasaus mee te maken, aangezien je ze in de blender doet. Niet alleen is de smaak heerlijk, ook wordt de saus heel romig van de avocado’s. Heerlijk met volkoren pasta – ga jij het proberen?
Bron: Livestrong.com