Lekker licht recept: courgette carpaccio
25 oktober 2020
Heb je zin in een lichte, gezonde maaltijd? Deze courgette carpaccio bevat niet alleen veel lekkere groenten, maar ziet er ook erg kleurrijk uit. En je bent zo klaar!
Het is een frisse salade met tomaat, chili, verse basilicum en een topping van krokante granaatappelpitjes. Dit gerecht wordt geserveerd met een heerlijke frisse limoen-koriander rijst.
Lees ook: ‘5 redenen om courgette op je boodschappenlijstje te zetten‘
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 pakken Tilda Steamed Lime & Coriander Basmati
- 4 kleine of 2 grote courgettes
- 1 vleestomaat, in stukjes
- 1 groene peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 avocado, in stukjes
- een handje basilicumblaadjes, gescheurd
- 4 el olijfolie
- 1 granaatappel, de pitjes
Benodigdheden: mandoline (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de rijst volgens de verpakking en zet apart.
- Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline of met een dunschiller.
- Meng de tomaat, chili, avocado en basilicum in een kom.
- Verdeel de rijst over vier borden en beleg met de plakjes courgette.
- Schep hier het tomatenmengsel overheen en besprenkel met olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met granaatappelpitjes voordat je het gerecht opdient.
Recept en beeld: Tilda