Recept van Annemiek: bananen-kokos-hummus
20 september 2020
Santé’s Annemiek is gek op bananen én op dips. Daarom heeft ze een recept samengesteld voor een overheerlijke bananen-kokos-hummus.
“Deze spread combineert het notige van hummus met die fruitige banaansmaak. Vreemde combinatie? Nee joh, het is echt verrassend lekker. En de structuur van de banaan komt je hummus alleen maar ten goede. Hij is heerlijk op brood, maar je kunt ‘m ook als dip serveren met groente. En probeer hem ook eens aan je kinderen te verkopen: beter dan hagelslag.”
Lees ook: ‘Recept van Annemiek: bietenhummus‘
Dit heb je nodig
Voor 1 bak
- 1 rijpe banaan
- 200g kikkererwten uit blik
- 1 el tahin
- 1 el geraspte kokos
- 2 el extra vergine olijfolie
- Snufje zout
Zo maak je het
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat draaien tot het een gladde massa is. Bewaar in een afgesloten pot of plastic bakje in de koelkast en eet binnen een paar dagen op.
Tip: eventueel kun je wat honing of agavesiroop aan de hummus toevoegen als je hem zoeter wilt.
Recept en beeld: Annemiek de Gier