Maiskolf

BBQ-recept: maiskolf met knoflook-Parmazaanboter

Een maiskolf op de barbecue is een echte klassieker, maar dit recept geeft daar een verrassende twist aan. Je maakt de knoflook-Parmezaanboter helemaal zelf en dat proef je!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 maiskolven
  • 250 g Flora Plant gezouten
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 limoenen

Lees ook:BBQ-recept: parelcouscoussalade met sinaasappel en gegrilde aubergines

Bereidingswijze

  1. Haal Flora Plant gezouten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de Flora Plant gezouten hierna met de Parmezaanse kaas en knoflook tot een gladde knoflook-Parmezaanboter. Bewaar tot later gebruik in de koelkast.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de maiskolven of pel deze naar achter. Kook de maiskolven ongeveer 10 minuten voor in kokendheet water met een snufje zout. Laat de maiskolven uitlekken terwijl je de barbecue voorbereidt en goed heet laat worden.
  3. Bestrijk de maiskolven met een laag knoflook-Parmezaanboter en rooster deze in 10 minuten rondom gaar op de barbecue. Bestrijk de maiskolven halverwege de kooktijd nog een keer met de knoflook-Parmezaanboter.
  4. Snijd de limoenen in partjes en serveer met de gegrilde maiskolven met knoflook-Parmezaanboter.

Tip: serveer de maiskolven met crunchy stukjes bacon voor een rokerige barbecuesmaak!

Recept en beeld: Flora Plant

Gerelateerde artikelen